Lisa Roivas Träning

" nothing in this world worth having comes easy.. "

imorn blir löshåret äntligen av :) ska bli helt underbart, undra bara vad min familj kommer säga :P


jag hatar att sakna dig. för det gör jag. jämt typ.


aja, idag har jag iaf tagit tag i lägenheten efter typ två veckors försummning. först födelsedagen o jul o alla dagar man varit bakis o bara gått upp för att jobba o sen varit sängliggandes i 4 dagar. fattar inte hur fan man kan stöka ner så mycket, använda så mycket kläder utan att hänga in dem igen o inte för att tala om hur fan det ser ut i badrummet, o så till sist all jävla disk. jag hatar att diska ! ska fan lägga födelsedags/julklapps-pengarna på en liten jävla diskmaskin (A) skulle va guld ff.


nae. jag vill inte växa upp. don't tell me what to do. jag kan inte !


man blev inte lite sugen då, när man yrade iväg i regnet till HC för att handla hårfärg o lite (eller ganska mycket) sprit till danne, på o festa imorn eller så. men doktorn säger ajjabajja, så det blir snällt att åka hem till mor&far på en alltid llika lyxig nyårsmiddag o sen åka hem bums i säng. suck. suck igen. varför jaaag ? :)


jahopp, om man skulle ta o dammsuga lite då............................................. gott nytt år alla.

halsfluss igen då....

KUL ELLER INTE ! :(
trodde jag skulle dö inatt, men det gjorde jag inte. så jag tjöt till mig en tid hos farbror doktorn o visst fan var halsprovet "jättepositvit" (det var ju bra att jag inte kom till den mest CP-doktorn ever ;D haha) så penicillin igen då o ett nyktert nyår. men det är väl lika bra det, har ju inte varit direkt lugnt senaste tiden.


men tack som fan för en great födelsedag, fast jag fick en äcklig födelsedagsdrink på deli o blev nekad i baren på cromwell ;D o tack för en SUPERkul juldag, fast min jacka är kolsvart o fylletaxin blev sur ;D


(gud, jag måste verkligen lära mig att hantera spriten)


det jag är mest ledsen över är att ingen mellandagsshopping är gjort o inget löshår heller pga sjukdom :(


men jag är så glad att jag har en liten tomte som tagit hand om mig dehär dagarna, tack för att du finns (L)



nu är det filmmaraton o litervis med hett te, om jag får ner nåt............ gott nytt år alla !

bara idag kvar sen smäller det ! :D

Hela köket doftar av nybakat saffransbröd. Här är receptet! ca 35 st 
 
Ingredienser :

50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g Kesella lätt
2 påsar saffran, 1 g
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
ca 17 dl mjöl

Garnering:
russin

Pensling:
1 ägg

Gör så här :
Smula jästen i en degbunke.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37

grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig.
Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Abeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mer mjöl.

Låt jäsa övertäckt i ca 40 min.

Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och baka ut den till ca 35 kusar eller fantasifigurer (hos mig kommer det bli sköldpaddor, snögubbar & eventuellt sniglar oxå, iaf om lillasyster får bestämma!)

Lägg dem på smorda plåtar. Garnera med russin. Låt jäsa övertäckta i ca 30 min.

Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen

5-8 min. Stora figurer gräddas i 200 grader i 10-15 min .

-------------------------------------------------------------------------------------------------


världens bästa tidsfördriv om inget annat :) gud, imorn, haha. fattar inte varför jag stressar up mig så dant, men det har jag gjort iaf. 15 pers på 34 kvadratmeter :) en himla massa presenter o en sväng till bolaget SJÄLV för första gången, haha. är så förväntansfull.

sen är det såhär va :) att jag har fest hos mig o än så länge så är det bara 5 personer som har tackat ja, och fyra av dem vet jag kommer säkert :) så alla som är på en liten fest imorn o sen en sväng på stab, kom hem till mig ! :) ring innan bara, det är alltid uppskattat.

aja, nu ska vi väl börja baka ut vår sjukt kletiga deg, men det kommer bli asgott iaf, för degen var god, haha.
sen ikväll är det julbord hos mor&far o sen hem o sova sova sova sova för jag är halvt död, ont i hela kroppen efter mina tre stressiga dagar nu :/ sent på jobbet, upp tidigt o aktiva dagar för en gång skull. vill ju att allt ska va bra imorn :)
för imorn då jävlar smäller det högt !


lussekatt

fortfarande 4 dagar kvar :]

oj vad sakta tiden går :] fick för mig att den skulle gå snabbare om man aktivierade sig lite, så jag gick till gymet.. när jag helt slut efter typ 1,5 h o en solning snubblar ut igen snubblar jag in i min älskade ÄLSKADE SNÖ! :) äntligen ! det snöar, tjoho, dagen är räddad. så, vem ska med ut o busa ?


aja, en helkväll hemma igen, så mysigt, nu ska jag laga pannkakor (igen, hihi) o sen blir det popcorn o ugly betty.

imorn. är det tre dagar kvar ! :P

4 dagar kvar !!

alltså. det finns ju inte vad spänd jag är, förstår inte varför :) så fort jag tänker på det så pirrar det till i magen. lilla jag fyller 20 :) wiie.

orkar inte skriva så mycket mer, kände bara att jag ville blogga lite. ska diska nu, förstår inte hur mycket disk det kan bli på några dagar :/ bläh.

imorn är det arbetsmiljögruppmöte på jobbet innan 16-01-passet igen :/
på torsdag är det tvättstuga 7-12 som gäller, sen jobba 16-01 igen :/
på fredag är det löööön !! hahaha, åka handla mat o lussekattsbak o allmänt stök :) blir nog ingen utgång, men man ska aldrig säga aldrig.. lär ju va drag på't om man säger så.
på lördag smäller det, hänga på systemets lås vid 10, fika med släkten i min mini-etta vid 15, kommer bli grymt trångt men sjukt mysigt, o sen är det ferrelerre hos mig för alla som önskar. hoppas det är drag på stan trots att det är dan före dopparedagen :) ska bli så kul !
på lördag är det gröt-frukost hos mormor&morfar o sen kalle anka o julbord o julklappar o allt vad julafon innebär :) längtar så.



men var är min snöööö?

snö 2

till pappa

till pappa

professional party people

så himla najs o komma hem till ett meddelande från linda att håret lätt blir av innan nyår ! ;D


värsta storm de är ute då :) låter som tomten är påväg ner för köksfläkten lite tidigare än vanligt, läskigt att vara ensam när det låter som hela huset rasas när som helst. 


såg massa grymt snygga tavlor på stan igår, hoppas på nåt presentkort nånstans så man kan handla :) en på duka som var helt magisk, skulle va perfekt mellan mina lampor över soffan o två jättefina med amaryllisar från åhléns som skulle va klockrena där jag har mina andra tavlor just nu.. för de jag har nu är inte 100%-iga men helt ok. sen när jag får klaustrofobi o flyttar till större behöver man många tavlor. så är alltid bra att tänka :) "man vet aldrig när man kan behöva den"


fick iaf med mig en julklapp till mor&far, dock tyvärr ej byte på den, men jag kan mer än gärna ta den själv ifall den inte passar :P o sen en ljusstake & ett par svarta jättegenomskinliga gardiner att ha bakom de jag har sen innan :) ser sååå mysigt ut, visst, det är underbart med stora fönster, men nu ser det lite mer bebott ut


shit, okej, nu är det helg ;D okej, shit, nu är det helg ;D lalalalala. min kropp vet att det är fredag, den börjar längta efter alkohol :) o min telefon ringer stup i kvarten o folk tror jag e sjuk för att jag inte ska ut :) men va fan, ibland får man väl va hemma själv, eller ? jag vill inte träffa nån idag, ikväll e min kväll, popcorn o manikyr o massa dålig TV. men atteeeeee, okej, shit, det är helg o jag e störd o off. omg, nu gjorde du min dag. shit. men okej. "I'v been waiting here so patiantly" o får utbetalning, haha. gud, vad trög jag är.



naheva, nu är det duschen som gäller, sen over&out. njut av livet, det gör jag.


      
         


imorn är det personalfest o alla är laddade, 
dethär kan bli årets happening, haha !

8 DAGAR KVAR ! ojojoj

caps, men jag orkade inte sudda. nu så, vilka ska med ut den 23:e ?! förfest hos mig, sen enligt traditionen deli, haha, o sen blir det tyvärr det stendöda otten, men iaf :) den enda jag vet som är på är sandra, men va fan, hon e alltid på en fylla ;D ;D hhihi. hon kommer hem nästa vecka, längtar så efter dig, baby!

fick bara ett sånt sug efter att blogga, jag skulle säkert skriva något skitviktigt som jag nu glömt. har massa bilder jag vill lägga upp, men hinner inte now, ska snart gå till bussen o sen sitta o glo på jobbet en timma innan jag börjar, hatar att bussarna inte går nöär jag vill att de ska gå. men jag får sällskap iaf, o måste forska i hurvida det blir med alla förfester imorn innan personalfesten ;D fast sen kom jag på att min far fyller år imorn, så det blir nog lindö istället o fika lite o sen direkt till cromwell, får se :) -myser-

aja, dagens låt: gwen stefani- crash ;D eh, man kan säga att den beskriver ungefär vad jag vill, haha.

10 dagar kvar !!!

snart är det knappt en vecka ! :)
på personalfesten på lördag är det exakt en vecka, jobba typ två dagar nästa vecka eller nåt kommer bli segt när man e pank, men iaf :) fick jobba nu på fredag utan att jag skulle så det finns nog gott om extratider, wiie ! o jag tänker bara på pengar till nästa löning ;D får två mjukdagar utbetalda då med så det e najs som bara den !


nu ska jag till min gamla restaurangchef som nu äger en pressbyrån o hämta lussekatter ! fick ett sms från nya chefen nu om att jag inte skulle glömma det ;D behövs alltid, jag kan va lite väl tankspridd ibland, men idag har jag koll på läget.. utvilad kan jag inte säga, men koll ;D känns asbra efter en dag i köket igår, luktar lite konstigt om mina fingrar fortfarande :/ men annars var det grymt kul när oscar visade "sin" stora :) hahahaha. ibland har vi bara för kul på jobbet... man skulle varit med i paris förra veckan alltså!


lalala, trevlig lucia då eller vad man säger. ingen lussevaka detta år heller, inte ens förfest som det lätt bli, var bara hemma o lagade massa mat :) det var mycket trevligt det med !


nehepp, nu e de dags o sätta fart om jag ska hinna !



11 dagar kvar !!!!

blähä, klockan är 05.33 o nu ska jag gå ner o röka o vänta på "bonde söker fru"-helen som ska komma o hämta mig o så ska vi jobba. har inte sovit nåt som alltid, du har så rätt danne, kan bara sova när jag har sällskap eller är aspackad :/ segt, men a. sov ju ikapp igår natt så att säga, grym fest lördags sen jobba 12,5 timmar på söndagen :/ det känns.


har så ont i hela kroppen, men efter jobbet är det bara på't igen, träna 5 ggr denna vecka, annars e jag sämst! :D


linda, nu kör vi ! löshår för faaaaaaaaaaaaaaaaaaan, ska bli helt sjukt underbart !!!



jag önskar :)

satt o slösurfa igår, hoppas ingen tar illa vid, tyckte den var så sexig,
me like very much :P

12 dagar kvar !!!

vad händer nu då? ;D kollade på http://www.otten.se o såg att de har en kalender över vad som händer i jul, fest varje dag på "jullovet" ;D men jag ska jobba o fixa extensions så atte. men 23:e + 25:e lätt alltså !


glodde oxå på alla vimmelbilder från helgen, alltså shit, vad denna stad är trashig, hälften av alla ser ut som att de aldrig sett hur trash ser ut, utan klär sig precis så för att de tror att de ser snyggt ut, men ser egentligen ut som en sönderknarkat hora från en dålig amerikansk komedi, o hälften är bara klockrena, mycket förvirrande.. men man ser aldrig dedär riktigt trashiga när man är ute, antingen så bara försvinner de för man orkar inte ens se, eller så är man bara för full för att minnas. som hur dendär shoten egentligen smakade ;D HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.


men atte, som du sa, o det håller inte. det går inte, jag kan bara inte.


dagens låt: jamelia- be ware of the dog


oooooooooooooooooooooooooooooooorka :) jag kommer aldrig kunna. men det börjar bli sjukt illa nu.


det sjukaste är. jag känner mig som en liten prinsessa.
men med så ont i hela kroppen att det finns inte på kartan.

17 dagar kvar !

hihihi. frågade linda på jobbet igår om hon visste nå bra ställe i stan som gör löshår. inte för att hon är här ifrån, men hon är häftig o vet allting om piercingar o tatueringar så jag tänkte hon kanske visste lite om det med :] o då kläcker hon ur sig att hon gör själv o håller på o strarta upp i stan ! haha, trevligt tänker jag o ännu mer trevligt när hon säger att det blir billigt, väldigt billigt... ;D jag har väldigt svårt att tro att hon säljer in sig bara, fuck, hon e grym ! får se om det blir nåt innan nyår, ska kolla över ledigheten o hennes leveranttider ect. men shit alltså, det är värt det, lätt alltså, så himla underbart !


emilia- var minut är dagens låt :/ kasanr.





så, nu ska jag skriva klart alla julkort, städa lite grann, sen vet jag inte riktigt. sola iaf, kanske stan innan o köpa lite grejjer, haha, för jag har ju så sjuuuukt mycket pengar kvar ;D inte, men iaf !

      

|1-3 är mitt "nya" vardagsrum :] | kläderna som kom som jag beställt, klänningen e så sööt ! |

18 dagar kvar !

snart smäller det, dags att börja planera !! fika med släkten o supa med vännerna !! vad säger ni, fredag eller lördag ?! jag orkar vara bakis på julafton, det kommer jag va resten av mitt liv, hahahaha.


inte gjort ett skit idag. eller jo, hämtat mina kläder som kommit o glott på vimmelbilder o ringt mormor.
nu ska det snart jobbas, suck, men igår var det soft. fast nu är allt som det är, helflummt, fattar ingenting.
varför kan inte bara alla hålla käften eller iaf hålla saker för dig själv ? vissa saker vill man inte veta o vissa saker vill man inte att andra ska veta. ORKA PÅ DIG.


varför måste jag va så förbannat ytlig ? ;D


dagens låt: molly sandén- det finaste någon kan få & september- cry for me (kunde inte välja idag)


men orka måste ha visa-kort för att kunna köpa musik online, sämsta påhittet ever. visst, jag kan ladda hem på mobilen, men eftersom cd-skivhelvtet som gör att jag kan lägga in dem på datorn fortfarande e i lindö dit jag inte hunnit/orkat ta mig så kan jag bara ha dem på mobilen.. fast, iaf :) kanske e gött det med...



aja, här kommer lite bilder, fyra på min älskling som är tillbaka efter sina ful-videor ("ain't no other man+hurt e hon inte snygg i )  o tillbaka som dirrrrrrrty ! tänk om man hade sånt hår. ska fan börja spara. inte hår alltså, för det går inte, utan pengar ;D haha.



    


|  världens bästa bror + syster |
| jag&syrran har köpt samma klänning utan att vi visste om det :] |
| alla kusinerna samlade för en gång skull ! |



   

22 dagar kvar !

förste december idag då, härligt ! förste advent på söndag o de enda julpynt jag har en min gamla ängel.

var på ikea i onsdags, min lägenhet är så fin nu :) fast nu har jag istället inga möbler i köket, men det fixar vi nästa månad.. man måste lixom prioritera när man är där :P o denna gång blev det inget köksbord utan två stoooora lampor istället.. min mor kommer att säga att det är för mycket, men det tycker inte jag ! :P fast när jag tänker på't hade det räckt med en, de lyser ganska bra ;D hihi.

trevligt att jobba igår, fick trevligt besök i form av två danne o en tuija :) hahaha, helt galet ! ska ha så trevligt i helgen ;D

nu tvättas det för fullt, haha, skulle börjat 07 egentligen men jag kom inte upp :/ somnade väl 5 inatt eller nåt, kunde verkligen inte sova.. undra om det beror på att jag inte hade dig brevid mig eller om jag bara helt enkelt inte var trött.. för jag kände mig inte det minsta trött, konstigt dedär. så jag får typ hänga all tvätt på tork i hela lägenheten, haha, fast iofs så är det ingen som har tiden efter mig, kanske kan nalla lite..

gå till HC sen då, HM & apoteket, måste köpa lite hudvårdsgrejer, allt e slut hemma :[ o hååårspray, jag dör utan, den e hos aron ! o sen slänga lite kartonger o grejjer o sen sola o sen jobba 17-01. men idag blir det fan tidigt, inget gå o driva till 01.30 :]

det har hänt en häftig grej, men jag skriver bara ifall det blir så, orkar inte förklara ;D -är jättehemlig-


till dig. du vet vem du är. aldrig mer. nu säger jag tack för mig.

" another night and I bleed,
they all make mistakes and so did we, but

we did something we can never turn back right.

find a new one to fool, leave and don’t look back, I won’t follow,

we have nothing left, it’s the end of our time.

we can’t cry the pain away, we can’t find a need to stay
there’s no more rabbits in my hat to make things right. "